Додик честитао предсједнику Кине наступајућу кинеску Нову годину

24.01.2020 Актуелно

– У складу са лунарним календаром, година која је пред нама требало би да нам отвори нове могућности, донесе просперитет и подари мудрост и виталност. Уз најбоље жеље за мир и благостање пријатељског кинеског народа, примите изразе мог дубоког поштовања – поручио је Додик у честитки.

Српски члан Предсједништва БиХ нагласио је да веома цијени напоре које кинески предсједник улаже на промоцији мира и сарадње у свијету, као и његову досљедну политику немијешања у унутрашња питања других земаља.

– Користим ову прилику да Вам захвалим на подршци коју пружате БиХ и да поновим подршку Вашој иницијативи „Појас и пут“ која нам пружа бројне могућности унапређења наших односа на свим пољима – истакао је Додик.

Он је навео да ће предстојећи Самит иницијативе Кина плус 17 земаља централне и источне Европе, који ће бити одржан у Пекингу 15. и 16. априла, бити сјајна прилика да се додатно конкретизује сарадња Кине и БиХ, саопштено је из кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

Дочек кинеске Нове године нема фиксни датум, већ варира и ове године почиње 25. јануара, а прославом се обиљежава крај зиме и почетак прољећа.

Архива