Додик честитао Бадњи дан и Божић, пожељевши свима радост, мир и срећу

04.01.2020 Актуелно

 

– Желим да вам Божић свима донесе снагу да се изборите са изазовима са којима се сусрећете и да овај празник испуни сваки дом топлином, радошћу и слогом – истакао је Додик.

Он је нагласио да је Божић најрадоснији породични празник када се окупља цијела породица и слави са најближима и најмилијима и зато су љубав, разумијевање, солидарност и толеранција поруке које нам овај празник доноси и које нас испуњавају.

Српски члан Предсједништва БиХ пожелио је да Бадње вече донесе свима мир, спокој и љубав, а Божић здравље, духовну радост и вјеру у боље сутра, саопштено је из кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

– Уз традиционални хришћански поздрав „Мир Божији – Христос се роди“ свим вјерницима желим да предстојеће божићне празнике проведу онако како доликује традицији – у миру и радости, у кругу своје породице и пријатеља – поручио је српски члан Предсједништва БиХ у божићној честитки.

Српска православна црква 6. јануара прославља Бадњи дан, припремајући се за најрадоснији хришћански празник Рођење Исуса Христа – Божић, 7. јануара.

Службама бденија и налагањем бадњака у православним храмовима најављује се Рођење Спаситеља чији се долазак на свијет слави као почетак новог времена и као најрадоснији догађај за хришћанство.

 

Архива