Цвијановић: Српска ће бити све јача и развијенија

06.01.2020 Актуелно

– То подразумијева да институције Републике Српске раде свој посао и да будемо окупљени око онога што су наши главни циљеви, а то су мир, стабилност и интереси Републике Српске – рекла је Цвијановићева новинарима у Бањалуци након што је присуствовала вечерњем богослужењу у Саборном храму Христа Спаситеља.

Она је навела да то подразумијева да се води рачуна и о локалним заједницама и о младим генерацијама.

– Све ово што данас радимо и јесте у име будућих генерација. То јесте живот и наставак Републике Српске – рекла је Цвијановићева.

Она је додала да ће ове године и Дан Републике бити обиљежен под слоганом „За сва времена“ који говори више од било којих порука и реченица.

– Нама Република Српска служи за сва времена, она је ту да би трајала. Није настала да би била нека пролазна категорија. Знам да грађани дубоко осјећају важност Српске јер су свјесни колико је она значајна за наше животе и за генерације које ће доћи. У крајњем случају, то је наш однос према свима који су дали животе бранећи слободу у Републици Српској за све нас и ми их не смијемо изневјерити – поручила је Цвијановићева.

Она је изразила очекивање да ће 2020. година бити година стабилности, напомињући да су институције Републике Српске на томе радиле већ од 2016. године.

– Сваке године биљежимо све боље економске резултате и то нам је дало прилику да повећавамо плате, пензије, да отварамо нова радна мјеста, да тијесно сарађујемо са нашим социјалним партнерима и као резултат те сарадње да доносимо добра рјешења. То није крај и није довољно, јер може да се уради више. У околностима и под притисцима под којима се функционише много година мислим да су и то добри резултати. Опредјељење институција јесте да раде за добробит Републике Српске и сваког њеног грађанина – рекла је Цвијановићева.

Цвијановићева је свим грађанима Републике Српске честитала Бадње вече, Божић и Дан Републике, пожељевши им да живе у миру и стабилности у Републици Српској.

Вечерњем богослужењу, које је служио Његово преосвештенство владика бањалучки Јефрем, присуствовао је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, директор Републичког секретаријата за вјере Драган Давидовић, те велики број православних вјерника.

Архива