Цвијановић: Институције Српске подржаће развој локалних заједница

27.01.2020 Актуелно

Први српски архиепископ, просвјетитељ, творац законодавства! Међу теслићким средњошколцима који су се присјетили значаја и Светог Саве је и Огњен Лазић. Каже, са својим колегама слиједи идеје светитеља, а труди се да то докаже резултатима.

– Ја сам други у БиХ за редом из механтронике. Трудим се да будем иноватор. Један од мојих радова је апликација за брзо читање и многи други радови, надам се и у будућности још неки – изјавио је ученик Средње школе „Никола Тесла“ – смјер техничар мехатронике Огњен Лазић.

Најважније по завршетку средње школе Огњен планира да упише факултет у Српској или у иностранству, а по завршетку факултета живот планира да настави у Српској. Након школске сале у Средњошколском центру реконструисано је и игралиште, а сада и амфитеатар. За предсједницу Републике улагања у образовање у свим општинама од посебног су интереса.

– Широм територије у многим школама смо одрадили потребан дио реконструкције или санације. Било да се ради о неким мањим захватима од неколико хиљада марака па до крупних захвата какво је ево подршка коју добијамо од Србије од 600 хиљада марака за реконструкцију једне градске школе – истакла је предсједница Републике Српске Жељка Цвиијановић.

Предсједница је посебно издвојила и улагања у општинску инфраструктуру. Све то побољшаће квалитет живота младих, али и наставног особља порука је руководства Средњошколског центра.

Архива