Бањалука послала подршку Србима у Црној Гори

19.01.2020 Актуелно

– Напоменућу само да је католичка црква и Исламска заједница направиле уговор о томе са црногорском државом и да је једино недефинисан статус за СПЦ. Они покушавају да тим Законом доведу у позицију да се стави у нејасан статус активност саме СПЦ. Зато је то неприхватљиво – категоричан је Додик.

Питање статуса Српске Цркве у Црној Гори питање је које се тиче свих Срба, ма гдје они живјели. Због тога је усвајање спорног Закона о слободи вјероисповијести ујединило све православне Србе.

– Драго ми је да је Бањалука на врло достојанствен и масован начин послала и посебну поруку. Ово није била обична Богојављенска литија и пливање за Крст часни, већ и подршка народу и Српској православној цркви у Црној Гори – навео је Игор Радојичић, градоначелник Бањалуке.

Поводом Богојављења, Свету архијерејску литургију у бањалучком храму Христа Спаситеља служио је епископ бањалучки Јефрем. Потом су се свештенство, вјерници и званиници, у празничној литији, која је бројала више хиљада грађана, идући централним градским улицама, упутили до моста Патре, гдје је епископ Јефрем, са свештенством, обавио обред освећења воде.

Овогодишње Богојављенске свечаности протекле су у знаку подршке Српској православној цркви и вјерујућем народу Црне Горе.

 

Архива