Кошарац: Потврђивање министара и замјеника министара 23. децембра

16.12.2019 Актуелно

– Очекујемо да у овој седмици СДА, СББ и ДФ доставе имена кандидата за министре и замјенике министара предсједавајућем Зорану Тегелтији и да ће након завршних провјера бити створени услови да сједница тог дана буде одржана, те да буде потврђен нови сазив Савјета министара – изјавио је Кошарац за Дневни аваз.

Као кандидат СНСД-а за министра спољне трговине и економских односа Кошарац истакао да је оптимиста да ће нови сазив Савјета министара моћи да надокнади изгубљено вријеме и постигне одређене резултате.

– Очекујем да ћемо на основу програма Савјета министара, који ћемо утврдити заједнички, бити врло конкретни и да ћемо надокнадити непотребно изгубљену годину. Сматрам да ћемо убрзати пут ка ЕУ и да ћемо на темељу комуникације коју будемо имали у земљи и са међународним представницима у БиХ дефинисати наше кретање – рекао је Кошарац.

Он је додао да је „оптимиста да се може урадити јако добар посао у интересу свих грађана БиХ“.

Актуелни предсједавајући Клуба СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ изразио је очекивање да ће тај дом и Дом народа, који ће засједати ове седмице, успоставити заједничке комисије оба дома, као и да ће бити конституисане делегације БиХ при међународним асоцијацијама.

 

Архива