Додик: СНСД је државотворна партија, СДС интересна група

21.12.2019 Актуелно

Додик је истакао да СНСД може да носи политичку утакмицу на нивоу БиХ, па чак и када је ријеч о неким регионалним и глобалним питањима.

Обраћајући се на изборној конференцији Градског одбора СНСД Зворник, Додик је истакао да ова политичка странка, заједно са коалиционим партијама, базирајући се на процјену политичког стања у који се улази мора да уради неколико битних политичких задатака.

Он је указао на важност да се Републици Српској врати снага на нивоу БиХ, јер су, између осталог, глобални процеси такви да је неопходно да своју снагу, способност и идеје истичу на важним мјестима.

– Неопходно је консолидовати наше стање на нивоу БиХ, које је од 2014. године уласком СДС-а и ПДП-а урушено, и вратити позицију Републике Српске као несумњивог, најважнијег и јединог фактора одлучивања – рекао је Додик, који је и српски члан Предсједништва БиХ, те напоменуо да институционална конотација Републике Српске није под знаком питања.

Циљ СНСД-а, као и саме Републике Српске, су, напоменуо је Додик, очување мира, стабилности и залагање за политичке процесе који јачају Српску и њене институције.

– Кључно питање за наше политичко позиционирање јесте подршка нашег народа СНСД-у као државотворној политичкој партији – рекао је Додик.

Оне је нагласио и да се мора признати да је СДС била у фокусу стварања Републике Српске, те у том погледу и државе, али да је тај предзнак изгубила и више није политичка партија државотворног карактера.

– СДС је сада интересна скупина појединих њених чланова и тешко ће да врати свој политички значај – оцијенио је Додик.

Архива