Додик: Избор новог Савјета министара најкасније до 23. децембра

07.12.2019 Актуелно

 

– На сједници Извршног комитета СНСД договорен је начин и приступ СНСД-а за попуну позиција Републике Српске у Савјету министара БиХ и предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија обавља консултације са осталим сттанкама. Што се тиче СНСД-а, осим мјеста предсједавајућег Савјета министара, министар спољне трговине и економских односа биће Сташа Кошарац, а министар за саобраћај и везе биће Војин Митровић – рекао је Додик.

Он је додао да ће складу са договором са коалиционим партнерима, бити попуњена и мјеста министра за људска права и избјеглице и три замјеника министара.

– Синоћ смо разговарали са предсједником ХДЗ-а БиХ Драганом Човићем, који је мени и предсједавајућем Савјета министара Зорану Тегелтији саопштио да ће до понедјељка доставити имена кандидата за министре – рекао је Додик.

Ако то исто учини и бошњачка страна, каже Додик, Тегелтија може у понедјељак, 9. децембра да затражи провјеру кандидата.

Додик је рекао да очекује да ће до краја идуће седмице бити извршена провјера кандидата за министарска мјеста у Савјету министара, а сједница Парламентарне скупштине БиХ би у том случају била заказана 18. децембра, а најкасније до 23. децембра.

– На овај начин би завршили процес који је неоправдано дуго трајао и који је довео до застоја на многим пољима – рекао је Додик у Бањалуци.

Архива