Цвијановић: Прослава Даублике 9. јануара

16.12.2019 Актуелно

На питање да прокоментарише тврдње појединих медија да ће прослава Дана Републике бити одржана 27. децембра, а не 9. јануара, Цвијановићева је рекла да је то злонамјерна спекулација.

– Неко је себи дао за право да зада тему да би могао да манипулише, јер нема о чему другом да пише – рекла је Цвијановићева.

Она је нагласила да ће Дан Републике бити обиљежен 9. јануара 2020. године исто као и раније.

– Да су ти медији жељели да се информишу, а потом да информишу и своје читаоце, онда би се прво информисали код организатора догађаја и добили цијели програм и видјели да то није тачно – рекла је Цвијановићева.

 

Предсједница Српске је нагласила да ће Дан Републике бити обиљежен под слоганом „За сва времена“ и да ће протокол бити исти као и до сада.

Она је подсјетила да се пријеми организују 27. и 28. децембра, да потом слиједи низ догађаја 8. јануара, а централни догађај је 9. јануара када ће бити одржани свечана академија и дефиле.

– Након тога, наставак обиљежавања Дана Републике је 10. јануара у Брчко дистрикту, с тим што ове године уводимо и догађај који се односи на Источно Сарајево – појаснила је Цвијановићева.

Архива