Жунић упутио позив клубовима посланика СДС и ПДП

11.11.2019 Актуелно

Ово је иначе једина тачка дневног реда, а Информација, која се нашла пред посланицима и о којој је уводно излагање имао српски члан Предсједништва БиХ и лидер СНСД Милорад Додик, заједнички је приједлог странака владајуће већине.

– Позивам вас да доставите додатак Информацији која је на дневном реду, а који ће бити везан за излагање ваших политичких лидера у свом обраћању и да њихови говори буду саставни дио Информације, што ћемо подржати – написао је Жунић.

Додао је како се нада да ће „у интересу заједничких ставова по овом веома значајном питању прихватити иницијативу и на крају, заједно са предлагачима, подржати Информацију“.

– Спремни смо и да заједно са вама конципирамо закључке везане за ову информацију, коју ћемо заједно усвојити – стоји на крају писма упућеном клубовима посланика СДС и ПДП.

Подсјећамо, Додик је, након двоипочасовне расправе, данас понудио опозицији да у Информацију за посебну сједницу Народне скупштине угради све што мисли да недостаје, укључујучи и данашње обраћање Мирка Шаровића, Бранислава Бореновића, као и других лидера, Ненада Стевандића и Петра Ђокића.

Архива