Ковачевић: Додик нема шта да крије, за разлику од Иванића

26.11.2019 Актуелно

 

– Напротив, за разлику од /почасног предсједника ПДП-а Младена/ Иванића, чија странка није смјела ни гласати за Резолуцију о проглашењу војне неутралности Републике Српске и коју је Иванић потпуно изигнорисао усвајајући Стратегију спољне политике БиХ у којој је лажно навео да су Акциони план за чланство /МАП/ и НАТО дио консензуса у БиХ, Додик је успио испреговарати документ који је у складу са Резолуцијом о војној неутралности – истакао је Ковачевић.

Он је рекао да се у том документу први пут од 2005. године, када је Борислав Паравац из СДС-а у Предсједништву БиХ изгласао да је НАТО стратешки циљ БиХ, наводи да се чланство у НАТО-у не прејудицира.

Ковачевић је истакао да је Иванић, колико год то очајнички желио, не може никако прикрити истину.

Вјерујући да ће му за останак у фотељи и овај пут бити довољно само да буде избор предсједника СДА Бакира Изетбеговића, а не грађана Републике Српске, Иванић је на политичкој академији СДА са поносом истицао да је све најзначајније надлежности са Републике Српске на БиХ пренио он лично, а не странци или било ко други, додао је Ковачевић.

– Ово није измишљотина Радована Ковачевића или Милорада Додика, већ апсолутна истина коју могу видјети сви чим на интернету укуцају `Младен Иванић и СДА` – нагласио је Ковачевић.

Он је поновио да је Програм реформи за који је у Предсједништву БиХ гласао Додик, први званични документ усвојен у заједничким институцијама БиХ још од 2005. године у којем није наведено да је циљ БиХ да постане чланица НАТО-а, већ да се чланство у НАТО-у не прејудицира.

– Додик је за такав документ и тако значајну промјену успио издејствовати и сагласност Бошњака и Хрвата. То се не може назвати никако другачије, него као успјех Додика, СНСД-а и Републике Српске – рекао је Ковачевић.

Архива