Шпирић: Окренути се формирању власти, а не кадровској жељотеци

28.11.2019 Актуелно

 

Шпирић је, истовремено, позвао чланове Савјета министара у техничком мандату да забораве стару коалицију и „кадровску жељотеку“.

Шпирић, који је и потпредједник СНСД-а, рекао је за Срну да не треба кварити атмосферу компромиса и започети процес именовања новог Савјета министара тако што ће одлазећи министри доносити одлуке које би требало да донесе нова власт.

– Трагично је како се понашају одлазећи министри из Републике Српске у својим настојањима да оцрне договор који је постигнут међу странкама које ће формирати власт на нову БиХ. Сви би требало да буду свјесни да улазимо у годину пуну изазова и да је кључно да се формира нова власт, а не да се ухљеби кадар ових што одлазе – нагласио је Шпирић.

Он је истакао да нови Савјет министара на челу са Зораном Тегелтијом треба да трасира свој пут, а не да им они који нису завршили свој посао остављају задатке на сједницама заказаним уочи именовања новог сазива.

– Сједнице Савјета министара одржане у техничком манадату биле су на ивици закона, а наредна заказана за уторак је апсурд који одсликава стање у БиХ. На сцени је одсуство сваке реалности и политичке зрелости људи који о мигрантској кризи расправљају неколико дана пред одлазак и нуде мјере које нису понудили четири године током свог мандата – рекао је Шпирић.

Он је поручио да се треба окренути реформама и откочити процесе који су зауставили европски пут БиХ, али и нарушили унутрашње односе и повјерење међу народима које треба постепено враћати.

 

Архива