Приједорски СНСД има младе кадрове чије вријеме тек долази

27.11.2019 Актуелно

 

– Сада смо у позицији да разговарамо о попуни одређених мјеста у Савјету министара. Приједор је једна од организација које ћемо узети у разматрање, али не бих желио ништа да прејудицирам. Свакако морамо да сједнемо са /именованим предсједавајућим Зораном/ Тегелтијом – рекао је Додик новинарима у Приједору гдје је присуствовао сједници Градског одбора СНСД-а.

Он је навео да постоје коалициони партнери и да формирање Савјета министара неће бити нимало једноставно.

– Учинићемо све да Приједор буде видљив. То што нико није министар, не значи да смо заобишли или да заобилазимо Приједор. Увјерен сам да ће у наредном периоду бити веома јасно да ће неко од кадрова из Приједора бити на веома важним позицијама у Републици Српској – истакао је Додик.

Он је нагласио да је Приједор специфична и веома важна средина за СНСД, да је то један од стратешки најважнијих градова у Републици Српској и да СНСД жели да се овдје осјети сва добра политика коју је водио са својим коалиционим партнерима у прошлости и коју ће тек водити у будућности.

– Имајући у виду да је наш коалициони партнер овдје дуго година у форми градоначелника имао власт, овдашњи СНСД је управо оно што желимо од сваке организације да учинимо – да буде одговорна за своју средину и овдје сам дошао да слушам њих и да креирамо заједничке политике које бисмо могли спроводити у наредном периоду на добробит овог града – рекао је Додик.

Он је оцијенио да је одговорност СНСД-а највећа у Републици Српској, да СНСД од те одговорности не бјежи и да у многим локалним заједницама води доминантну политику.

– Свакако, политике које смо усвојили на Главном одбору прије неколико мјесеци већ се ефектуирају у разним процедурама као што су процедуре Владе и Народне скупштине Републике Српске – оцијенио је Додик, подсјећајући на иницијативу о повећању плата као најважнију ствар којом ће се СНСД бавити у наредном времену.

Према његовим ријечима, СНСД-ова политика заједно са коалиционим партнерима обезбиједиће Републици Српској у идућој години више од милијарду КМ различитих инвестиција, а списак свих појединачних инвестиција ће бити веома брзо сачињен.

Архива