БиХ не иде у НАТО, План реформи не предвиђа чланство

24.11.2019 Актуелно

Лидер СНСД-а Милорад Додик рекао је, након сједнице, да је Комитет прихватио Информацију о Плану реформи БиХ коју је он доставио.

 
Додик је рекао да Извршни комитет сматра важним то што овај документ не прејудицира чланство БиХ у НАТО.
 
– Важно је то што се њиме не каже да БиХ иде у НАТО, јер он не прејудицира чланство у овом савезу и све евентуалне одлуке о томе мораће бити донесене – рекао је он.
 
Додик је истакао да је Комитет поздравио одлуку о именовању Зорана Тегелтије за предсједавајућег Савјета министара, чиме је одблокирано формирање власти на нивоу БиХ.
 
Лидер СНСД-а је рекао да би већ 4. или 5. децембра требало да буде одржана сједница Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ на којој би требало да буде потврђена кандидатура предсједавајућем Савјета министара Зорану Тегелтији.
 
Он је навео да би до Нове године требало да буде формиран нови Савјет министара.
 
Додик је рекао да је на данашњој сједници разговарано и о повећању плата у Српској, као и о повећању пензија, те четири мјере које је СНСД раније усвојио.
 
Он је истакао да су подржане политике Владе у вези са повећањем плата, те да је разговарано и о путној инфраструктури, при чему је истакнуто да је потребна додатна контрола квалитета. Навео је да ће се до Нове године приступити плану инвестиција које ће бити вриједне милијарду КМ.
 
Cједници су осим лидера СНСД-а, Милорад а Додикa, присуствовали и  потпредсједници странке Жељка Цвијановић, Никола Шпирић, Радован Вишковић, Небојша Радмановић и Игор Радојичић, шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној Скупштини Републике Српске Игор Жунић, предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому ПС БиХ Сташа Кошарац, генерални секретар странке Лука Петровић, те члан Предсједништва СНСД-а Зоран Тегелтија.

Сједници су присуствовали и предсједник Српског клуба у Представничком дому ПС БиХ Ненад Стевандић, те посланици у овом дому Обрен Петровић и Ненад Нешић.

Архива