Договорена сарадња Горњег универзитета са универзитетима у Српској

22.11.2019 Актуелно
На састанку са ректором овог универзитета Владимиром Стефановичем Литвињенком договорено је да већ 15. децембра прва радна група из Русије посјети Универзитет у Бањалуци током које ће бити утврђени начелни договори сарадње ова два универзитета.
 
У фебруару наредне године требало би да буде потписан Протокол о сарадњи ова два универзитета, којим је, између осталог, предвиђено одржавање годишњих конференција, једном у Бањалуци, једном у Санкт Петербургу с циљем унапређења те сарадње.
 
Овим протоколом студенатима из Републике Српске био би омогућен упис на Горњи универзитет у Санкт Петербургу, сходно пројектима које Република Српска потпише са руским компанијама попут Гаспрома, Зарубежњефта…
 
Студентима техничких факултета са универзитета у Републици Српској биће омогућено и да обављају праксу у Русији, као и заједнички рад и размјена наставног кадра, те пружање помоћи професорима из Српске при објављивању научних радова.
 
Додик је разговарао и са студентима из Републике Српске и Србије који студирају на Горњем универзитету /1773/ у Санкт Петербургу. 

Архива