Додик: Какав празник, таква и државност

25.11.2019 Актуелно

На питање Срне да прокоментарише чињеницу да данас у Федерације БиХ обиљежавају 25. новембар – такозвани дан државности БиХ, Додик је рекао да Срби више од осталих народа полажу историјско право на обиљежавање ЗАВНОБиХ-а, јер су у борби против фашизма и нацизма поднијели највеће жртве у Другом свјетском рату.

– Дан одржавања ЗАВНОБиХ-а нема значај, ако значај нема ни датум одржавања АВНОЈ-а. Манипулација са овим датумом и наметање 25. новембра као „дана државности“ огледало је бошњачке политике у БиХ, која наметањима покушава да изгради нешто што не постоји – од заједничког идентитета у БиХ, који не постоји, до празника који нису усаглашени међу свима који живе овдје – истакао је Додик.

Он је нагласио да све док тако буде, 25. новембар биће датум који слави тек пола БиХ, баш као и све што политиком наметања долази из Сарајева.

– Какав је празник и каква је државност БиХ која се данас слави показује чињеница да је у Републици Српској данас радни дан без икаквих свечаности. Какав празник, таква и државност – поручио је српски члан Предсједништва Милорад Додик.

 

Архива