Додик: Опозицији нико не брани да затражи сједницу Народне скупштине

25.11.2019 Актуелно

– Поштујем Народну скупштину, нисам Мирко Шаровић /лидер СДС-а/ који каже да га не занимају ставови највише законодавне институције. Мене и те како занимају – рекао је Додик поводом најаве опозиције да ће затражити посебну скупштинску сједницу на којој би посланици расправљали о Програму реформи БиХ.

Говорећи о сједници Комисије за избор Савјета министара, која је заказана за сутра, Додик је рекао новинарима у Кришковцима код Лакташа да је све то карикатура.

– Каква земља, таква и процедура. Раније је било рађено на начин да три народа изаберу своје представнике који у складу са принципом ротације изаберу предсједавајућег Савјета министара. Сада је неко измислио ову причу, иако не можемо избјећи процедуру – навео је Додик.

Oн је напоменуо да је све то непотребно.

– Имамо ситуацију да су од Обавјештајно-безбједносне агенције и од Агенције за истраге и заштиту БиХ /СИПА/ затражени подаци о предсједавајућем Савјета министара Зорану Тегелтији, а сада мора да иде и на сједницу Комисије да га испитују посланици. То је све карикатура, неко се игра демократијом, али мислим да неће бити проблема – рекао је Додик.

Архива