Додик: Клуб не жели да повуче Информацију

11.11.2019 Актуелно

– Клуб посланика СНСД-а не жели да повуче ову информацију, али све што опозиција мисли да је нетачно нека избаци из овог документа и допише шта мисли и то је моја још једна понуда јер сте претходну одбацили. Ако то нећете, онда ћемо говорити о некој другој аргументацији која је јасна – рекао је Додик на посебној сједници Народне скупштине.

Додик, који је и лидер СНСД-а, подсјетио је да је СДС био владајућа партија када је Народна скупштина Републике Српске донијела резолуцију да се иде у евроатлантске интеграције.

– Најгоре за нас је да шутимо, а све ово вријеме у Сарајеву су ме питали шта ће урадити Народна скупштина Републике Српске. Нигдје нисам рекао да треба донијети одлуку о независности, већ сам рекао колико је важан овај парламент и тек би се видјело када би била изгласана оваква врста одлуке – читав свијет би се према томе окренуо – додао је Додик.

Он је замолио СДС и ПДП да одустану од измјена Пословника о раду ПС БиХ јер ће то ићи на штету Републике Српске, а српски народ биће мајоризован и прегласаван.

– Под плаштом бриге за народ ви сада кажете да је потребно промијенити Пословник о раду што је веома опасно. Тражим од Народне скупштине да донесе закључак да је оваква намјера штетна за Републику Српску и предлажем да усвоји измјене Кривичног закона Републике Српске и да свако кршење ставова скупштине буде кривично дјело. Предлажем и да се закључи да се више неће прихватати одлуке високог представника базиране на бонским овлаштењима и нећемо их објављивати у Службеном гласнику – рекао је Додик.

Према његовим ријечима, свака повреда позиције Републике Српске подразумијева да њени представници у органима БиХ зауставе рад.

– Предлажем да усвојимо Информацију, са задатком да је Народна скупштина преведе и достави на све свјетске адресе и посланицима Европског парламента, конгресменима, званичницима Русије, Србије, Аустрије. Важно је да у овоме учествујете као опозиција, а ми ћемо то свакако урадити и без вас – рекао је Додик.

Архива