Додик: Кључно је да имамо боље образовање

29.11.2019 Актуелно

– Свима је јасно да ће наши одговори на систем образовања у овом тренутку обезбиједити будућност – рекао је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, који је присуствовао конференцији.

Истакао је да је основни захтјев боље образовање и афирмација у међународним научним круговима.

– На крају овог процеса реформе кључно је да имамо боље образовање. Уколико се то не деси, може се само прогласити неуспјех – рекао је он.

Додик је изјавио да нове генерације на располагању имају и нове технологије.

– Надам се да ћемо у учинити све да систем образовања у Српској заиста реформишемо и да дођемо у позицију да обезбиједимо све најбоље генерацијама које долазе – поручио је Додик.

 

Министар за научнотехолошки развој, високо образовање и информационо друштво Српске Срђан Рајчевић истакао је да је избором нове Владе Српске дошло до друштвене прекретнице да ли да се настави са баштињењем вишедеценијске тромости и конзервативизма или да се направи храбар заокрет у систему образовања интернационализацијом, модернизацијом и дигитализацијом.

– Влада се опредијелила за другу могућност – рекао је Рајчевић.

Новим Законом о високом обрзаовању праве се нови темељи у високом образовању у Српској.

– Убјеђен сам да Република Српска иде у добром правцу и да су нова рјешења усклађена са европском праксом и са 21. вијеком – нагласио је он.

Архива