Додик и Вулин у Дрвару; Јумко планира да запосли 100 радника

12.11.2019 Актуелно

 

Мјесто изградње погона данас обилазе српски члан Предсједништва БиХ, Милорад Додик и министар одбране Србије, Александар Вулин.

Додик и Вулин су претходно разговарали са начелницом општине Душицом Рунић.

Састанак се одржао у згради општине, а присуствовали су и делегати у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ међу којима је и Никола Шпирић, генерални директор Јумка Бранислав Трајковић, конзул Србије у Мостару Марија Бакоч и начелници српских општина у Федерацији БиХ.

Отварање Јумковог погона дио је помоћи коју је Србија намијенила овој општини, након посјете предсједника Александра Вучића, у септембру.

 Врањански Јумко текстилни је гигант Србије који има заокружен технолошки процес производње, почев од текстилних сировина до готових одијевних предмета, те запошљава 1.877 радника.

Годишње произведе и испоручи тржишту 3.000.000 метара тканине разних тежина и састава, 1.210.000 килограма конца разних нумера и састава, 1.000.000 комада конфекцијских одијевних предмета, 300.000 трикотажних одијевних предмета као и 20 милиона литара минералне воде и сокова, наводи се на интернет сајту Јумка.

 

Архива