Бањалучки Универзитет улаже у властити развој и школовање студената

07.11.2019 Актуелно

Академији, која је одржана у Народном позоришту Републике Српске, присуствовали су српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, министри у Влади Српске и градоначелник Бањалуке Игор Радојичић.

Свечаној академији присуствовао је и ректор Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин, бројни просвјетни радници, гости и званице из јавног, научног, политичког и друштвеног живота.
Српски члан Предсједништва БиХ честитао је Универзитету у Бањалуци 44 године рада, нагласивши да је свјестан колико труда ова друштвено одговорна институција улаже у властити развој и школовање студената.

– Радили смо и радићемо на важним питањима за бањалучки Универзитет да га учинимо што јачим, важнијим и прилагођенијим потребама друштва. Желимо да уведемо ред у високо образовање, али и квалитет и одговорност за школовање кадра који ће бити конкурентан на тржишту рада – рекао је Додик у обраћању на свечаној академији.

Он је рекао да Српска жели стабилан Универзитет у Бањалуци, којем ће наставити да пружа логистичку подршку и на плану побољшања материјалног статуса запослених и услова рада за особље и студенте.

Додик, коме је Универзитет у Бањалуци додијелио Повељу за стални и конкретан допринос развоју те високошколске установе, захвалио је за ово признање, које му је, како је рекао, једно од дражих.

– Универзитет у Бањалуци високо цијеним и желим вам сваки успјех и да сваки дан будете што бољи – поручио је Додик.

Архива