Вишковић: Што прије почети изградњу путева ка Тјентишту и Шћепан Пољу

18.10.2019 Вијести

Вишковић је навео да ће изградњом модерне саобраћајнице Фоча-Тјентиште која ће ићи новом трасом бити ријешен вјековни проблем повезаности Старе Херцеговине са источном.

– У току је израда пројектно-техничке документације и, чим буде завршена, ићи ће се у тај пројекат – рекао је Вишковић.

Када је ријеч о пројекту новог магистралног пута према Шћепан Пољу у Црној Гори, Вишковић је рекао да пројектно-техничка документација још није у потпуности завршена.

– Завршен је идејни пројекат, али не и главни. Нису ријешени ни имовинскоправни односи – навео је Вишковић.

Он је похвалио Фочу да је међу најбољим општинама у Српској по домаћинском односу према буџету, истакавши да мање од 25 одсто иде за лична примања, а више од 30 одсто за капиталне инвестиције, те десетак одсто за социјална давања.

– Мало је општина у Српској које се тако домаћински односе према буџету. Влада је у протеклом периоду значајно помагала ову локалну заједницу. Сви пројекти су реализовани уз помоћ Владе – истакао је премијер.

Начелник општине Фоча Радисав Машић рекао је да су премијера упознали о највећим проблемима ове локалне заједнице, те да су, осим путне инфаструктуре, приоритети општине снабдијевање струјом из другог правца, као и завршетак обнове водовода и наставак пројекта енергетске ефикасности.

– Очекујемо помоћ Владе за енергетску ефикасност објекта Основне школе „Свети Сава“, која је једна од најстаријих у Српској, као и на објекту Медицинског факултета – рекао је Машић.

Архива