Вишковић: Припреме да Бијељина добије првог градоначелника из СНСД-а

14.10.2019 Актуелно

– Бијељина је велика градска организација и велика изборна јединица и на вријеме смо почели припреме да ову градску организацију доведемо у ситуацију да по први пут имамо градоначелника из СНСД-а у Бијељини – рекао је Вишковић новинарима уочи састанка са Градским одбором странке у Бијељини.

Потпредсједник СНСД-а је као теме састанка навео недавно усвојене закључке Главног одбора ове странке који се односе на локалне изборе, одговор на декларацију СДА и политичку и економску ситуацију у Републици Српској.

– Представићу закључке члановима Градског одбора, саслушати евентуалне примједбе и коментаре, јер ће ти закључци у суштини бити основа за међукоалиционо договарање и припремање посебне сједнице Народне скупштине која ће у суштини бити одговор на декларацију СДА – истакао је Вишковић.

Према његовим ријечима, та сједница требало би да буде одржана до краја октобра.

– Разговараћемо и о економској и политичкој ситуацији, о плану повећања плата у Републици Српској од нове године, а свакако и о спремности Градског одбора СНСД Бијељина за локалне изборе идуће године – навео је Вишковић.

Он је подсјетио да имају 63 закључка Главног одбора СНСД-а, а као основ је навео оцјену да је ова странка побједник посљедњих избора, да је СНСД задовољан постигнутим изборним резултатима за појединачне функције и за странку, те да страначки органи треба да раде на томе да на локалним изборима тај резултат и повећају, колико је могуће.

Предсједник Градског одбора СНСД Бијељина Недељко Ћорић рекао је да је ријеч о редовном састанку чији је циљ представљање политичких ставова странке и економских параметара у Републици Српској.

– Желимо да све закључке Главног одбора СНСД-а приближимо сваком члану странке како би било видљиво да су наше политике конзистентне и усмјерене на очување националног јединства и развој Републике Српске – навео је Ћорић.

Састанак Вишковића са са Градским одбором СНСД-а Бијељина одржан је у просторијама Народне библиотеке „Филип Вишњић“ у граду.

Архива