Ковачевић: Комшић доказао да се никада није сударио, нити додирнуо са здравим разумом

01.10.2019 Актуелно

– Евидентно је да Комшић има комплекс од Милорада Додика и то донекле можемо да разумијемо, јер иза Милорада Додика стоји јака политичка странка, стоји воља народа и воља грађана Републике Српске за разлику од Жељка Комшића иза којег стоје само мрвице са стола СДА и ништа више – истакао је Ковачевић за Срну, коментаришући Комшићеву изјаву да „Додик више ни сам не зна гдје гони“ након што је рекао да ће формирање власти на нивоу БиХ, највјероватније, условити одласком страних судија из БиХ.

Ковачевић је нагласио да када Милорад Додик говори о политичким циљевима СНСД-а и Републике Српске ту се ни на који начин не ради о жељама него је ријеч о вољи, и то вољи народа.

– Али, нама је апсолутно јасно да то Жељко Комшић као други бошњачки члан Предсједништва БиХ не разумије – рекао је Ковачевић.

Он је поручио да ће СНСД истрајати на својој политици, на јасним принципима, а то је да стране судије морају да напусте Уставни суд БиХ из једноставног разлога што је апсолутно неприхватљиво да одлуке о грађанима БиХ доноси било ко ко није грађанин те земље.

– Позивамо још једном све актере у БиХ да се уразуме, да се коначно дозову разуму и да се формира Савјет министара на основу јединог критеријума, који је значајан за формирање власти било гдје у свијету, а то су изборни резултати и да сједнемо и ријешимо сва питања о којима се тренутно можемо догворити, а за неко касније вријеме оставимо питања о којима немамо компромис – рекао је Ковачевић.

Архива