Ковачевић: Додик за годину дана урадио више него Иванић у комплетној каријери

20.10.2019 Актуелно

Ковачевић је рекао да ће СНСД покушати да у наредном мандату поправи све оно што је, како је рекао ПДП, радио погрешно.

– Када они говоре о резултатима, они су такви да су само наносили штету Републици Српској, како на унутрашњем, тако и међународном плану – рекао је Портпарол СНСД-а.

Подсјетио је да је Иванић био предавач на Политичкој академији СДА.

– И да је тамо говорио, надајући се да ће СДА опет да га узме за свог малог партнера, да је он тај који је лично заслужан за пренос свих значајних надлежности са Српске на ниво БиХ, гдје је он њима рекао да је он највише допринео томе да БиХ буде држава – невео је Ковачевић и додао – Исто тако не смијемо да заборавимо да је Црнадак учествовао у једној лажној међународној кампањи, када је оптуживао Српску да формира паравојне формације и да ће Српска да изазове ратне сукобе ако су сви у Српској били свјесни да то нема никакве везе са реалношћу.

 

Навео је да су то радили не би ли на неки начин призвали међународну заједницу.

– Не би ли призвали до нове међународне интервенције на Републику Српску јер су они свјесни да на изборима и код грађана Српске никада неће добити подршку – рекао је Ковачевић.

Ковачевић је рекао да се њихов резултат и њихова политика можда најбоље огледа кроз изборни резултат Иванића, који је доживио најубједљивији пораз у историји избора Српске.

– Када је у питању њихова прича о НАТО, морам да кажем да је некада у Српској постојао консензус свих политичких партија да је потребно да Српска и БиХ иду ка чланству у НАТО и да су се у складу са тим консензусом, за који су гласали све политичке странке у Српској, понашали представници Републике Српске на нивоу БиХ из СНСД-а – рекао је Ковачевић.

Истакао је да је касније дошло до промјене става у Српској, те да је у Народној скупштини усвојена резолуција о проглашењу војне неутралности Српске, што је морало да буде обавеза за све представнике Републике Српске на нивоу БиХ.

– Нажалост, Иванић је пар мјесеци послије усвојио Стратегију спољне политике БиХ у којој је јасно назначено да је МАП, дакле, пут према чланству у НАТО дио компромиса у БиХ – рекао је Ковачевић и додао да је то била ноторна лаж и ригидно игнорисање воље грађана Српске исказано у њеној најзначајнијој законодавној институцији – Народној скупштини.

Архива