У сриједу састанак СНСД и ДНС

20.10.2019 Актуелно

 

– Имаћемо у сриједу састанак и вјерујем да ће се неке ствари разјаснити и поставити на прави ниво. Оно што смо договарали везано за коалициони наступ за нас остаје. Што се тиче локалног односа наш приступ је да свака локална структура договара сарадњу, и наша и њихова или ако не могу да воде политике које они сматрају да треба.

Истакао је да је ДНС Са СНСД имао републичку власт, а имао је у низу општина и сарадњу са СДС-ом.

– Ми због тога нисмо сматрали обавезним да изађемо из тога или нешто друго учинимо. У сриједу ћемо изнијети ставове који ће бити веома јасни. Уговор који смо потписали биће проведен и проводи се. Очекујемо да на заједничком нивоу њихов посланик буде са нама у већини, а уколико се деси другачије, онда је и тада наша политика јасна. Коалициони споразум није одржив, а што се тиче локалног нивоа свака општинска организација сарађује са ДНС-ом и ми то подржавамо, али тамо гдје не могу и да се у континуитету показује да не може нема потребе да се троши енергија – поручио је Додик.

Истакао је да му је познато да поједини чланови ДНС-а, разговарају са СДС-ом и ПДП-ом и да покушавају да креирају неки однос.

– И сам Ненад Нешић ми је рекао да су са њим разговарали, и коректо је што је о томе обавијестио своје калиционе партнере – рекао је Додик и поручио – ДНС треба да одлучи којом политичком линијом ће се бавити. Ми смо са њима за сада партнери.

Архива