Радмановић: Значајан скуп у највећем граду Балкана

14.10.2019 Актуелно

 

Делегација парламента БиХ је предвођена са два коопредсједавајућа. Из Дома народа Никола Ширић и ја из Представничког дома активно учествујемо у раду“, рекао је Радмановић новинарима у Центру „Сава“ гдје се одржава засједање.

Радмановић је истакао да је Скупштина ИПУ највећи скуп парламентараца у свијету, напоменувши да су Шпирић и он јутрос имали билатерални сусрет са делегацијом парламентараца Словеније.

– Прије званичног почетка расправа јутрос смо имали билатерални сусрет са делегацијом Словеније, а у наредним данима имаћемо још сусрета – рекао је Радмановић.

У Београду је данас почела генерална дебата на засједању Скупштине ИПУ, чија је централна тема улога и механизми парламената у јачању међународног права и допринос регионалне сарадње.

Овогодишња Скупштина ИПУ, у чијем је саставу 179 парламената и 12 придружених парламентарних организација, окупила је више од 1.700 парламентараца и партнера из УН и цивилног друштва из цијелог свијета.

Парламентарци ће дискутовати и о родној равноправности, оснаживању младих, одбрани људских права посланика и остваривању универзалне здравствене заштите.

Архива