Не смијемо увести принцип по коме ће неко из Сарајева наређивати шта да се ради

20.10.2019 Актуелно

Додик је рекао је она власт која је изабрана у име народа, власт која дефинише интерес Републике Српске.

– Они то сигурно нису, али то не значи да они требају да нас слушају, али свакао морају да чују – рекао је Додик и додао – њиховим понашањем се даје право да могу Муслимани да манипулишу са српским националним интересем. Да је било одлучности коју смо од раније предлагали, у смислу – не можемо да прихватимо и ово је штетно за Српску да нема Савјет министара, предлагали смо им да буду са нама у томе и да заједнички иступимо, све су то одбили у настојању да се конфронтирају прије свега са нама.

Истакао је да то значи да желе да се конфронтирају са политикама које је народ изабрао.

 

– Ми нисмо доведени ни на који други начин. Они покушавају сада да свој политички активизам, да упражњавају на нивоу БиХ и сада желе да кажу ми смо ти, да се нуде. Па нека изволе, нека то ураде. Ја чак мислим да је за власт у Републици Српској и за саму Српску можда и непотребно размишљати да улазе у власт и да окрњени мандат користе у било каквом смислу – поручио је Додик.

Истиче да ће као српски члан Предсједништва то гледати из визуре послова коју обавља.

– Српска се показала способном да се супростави свему ономе што је штетно за њу, а долази из Сарајева, и условима када су имали и члана Предсједништва и када су ималу пуни састав Савјета министара па нису ништа урадили. Према томе, неће ни овај пут – сматра Додик и додаје -То су неке мале ситнице које нервирају у смислу њиховог понашања које је анти Републике Српске, као нпр. доношење оперативног плана за реализацију мишљења Европске комисије.

Наводи да је то нешто што је морало да се коодинира са властима Републике Српске.

– Ми не смијемо увести принцип по коме ће неко из Сарајева наређивати шта да се ради, као што су сада урадили и то је проблем – сматра предсједник СНСД-а.

Архива