Изетбеговић забавља јавност, није реално формирање СМ до краја мјесеца

06.10.2019 Актуелно

Додик је рекао да нису реално оствариве најаве Изетбеговића да би власт на нивоу БиХ могла да буде формирана до краја мјесеца.

– Каква је то озбиљност када Изетбеговић каже да вјерује да ће се ускоро формирати власт и да ће се нормализовати односи, а онда поручи да има само један захтјев, а то је да вјерује да ће Хрвати одустати од измјена Изборног закона. Како је то озбиљно? – пита Додик.

Додик, који је лидер СНСД-а, каже да је ова странка спремна за формирање Савјета министара и да нису они ти који постављају услове.

– Ми смо спремни да то учинимо одмах зарад добрих кретања према ЕУ. То је, наравно, изгубљено. Изгубљен је тајминг, који је важан, како у животу, тако и у политици – рекао је Додик.

Он је процес формирања власти на нивоу БиХ назвао мрцварењем.

– Прво смо имали мрцварење када је Бакир покушавао да окупи муслимане око себе, јер су тада биле и неке друге групације око СДП-а. Тада ни лидер ДФ Жељко Комшић није био с њим, ни предсједник СББ Фахрудин Радончић. Онда је некако успио да то уради и почели су да постављају захтјеве, тако да је излишно разговарати о било чему. Чујем да је изјавио да ће се реализовати споразум. Па како? Рок за тај споразум је прошао 5. септембра. Он забавља јавност својим изјавама – истакао је Додик.

 

Архива