Генерал Миловановић посветио живот борби за Српску

11.10.2019 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је на комеморацији у Бањалуци поводом смрти генерал-пуковника Војске Републике Српске Манојла Миловановића да је генерал Миловановић био најважнији министар у Влади Републике Српске 1998. године, али и да је цијели живот остао активан у борби за Републику Српску.

– За генерала Миловановића било је довољно да кажете генерал, то је оно што је обиљежило његов статус. Он се никада није декларисао у некаквом политичком смислу, његова једина партија је била Република Српска – рекао је Додик у обраћању на комеморативном скупу.

Он је подсјетио да је са генералом Миловановићем проводио једно интензивно и тешко вријеме далеке 1998. године када је Република Српска била у потпуној конфузији, распарчана и подијељена на тромеђи између Дервенте и Прњавора и када је пријетила опасност да Српска нестане, а не да опстане.

Комеморацији су осим предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика, присуствовали и предсједница Српске Жељка Цвијановић као и премијер Радован Вишковић.

Архива