Додик: Мост ће нас повезати са ЕУ

11.10.2019 Актуелно

– Изградња овог моста је дио настојања да Република Српска и БиХ буду повезане са ЕУ – рекао је Додик и додао да је циљ да се два највећа града у Српској – Бањалука и Бијељина – повежу ауто-путем.

Он је поручио да су Република Српска и БиХ опредијељене за ЕУ, али не и за НАТО.

– Желимо и ауто-пут од Бањалуке према Приједору, Новом Граду и даље у правцу Козарске Дубуце. Ово су озбиљни пројекти и улагања, али нећемо одустати, јер знамо шта модерна инфраструктура значи. Средства која смо добили за изградњу моста на Сави код Градишке већ враћамо. Добићемо модеран мост, а извођачи су нам рекли да ће бити саграђен прије предвиђеног рока – нагласио је Додик.

Додик је изразио жаљење што власт на нивоу БиХ још увијек није формирана и што БиХ није успјела да излобира статус кандидата за чланство у ЕУ.

Подсјетио је да су о значају градње мостова исписани многи књижевни радови.

– Чекати мост 10 година, као што га ми овдје чекамо, било би интересанто и за оне који пишу о значају мостова јер би могли да пажњу посвете ономе што значи жеља и хтјење. Још док су у Хрватској на власти били Иво Санадер, Иво Јосиповић и Зоран Милановић разговарали смо о изградњи овог моста. Сада ми је јасно да сам довољно дуго остао послије њих да бих дочекао овај дан – рекао је Додик.

Напоменуо је да ће БиХ са новом Европском комисијом наставити да разговара о чланству у ЕУ.

Архива