Додик: Разговараћемо са ДНС-ом, уважити све што је рационално

06.10.2019 Актуелно

– Наравно да ћемо обавити разговоре, видјећемо разлоге и све оно што буде рационално и разложно апсолутно ћемо уважити – рекао је Додик у Мостару.

Он је подсјетио да ДНС има коалициони споразум са СНСД-ом, те да све што је договорено припада ДНС-у, да се то не доводи у питање.

Додик је истакао да на локалном нивоу имају различита искуства, те навео примјер Приједора гдје су дуго били у заједништу, а онда је, како је рекао, дошло до одређених проблема на релацији локалних људи.

До сада је, рекао је Додик, постојао приступ да локални људи воде локалну политику, а не глобалну, „док се нешто није десило ДНС-у у Приједору“.

– Прије локалних избора ми смо неким пројектима обезбјеђивали подршку изградњи локалних путева. Када је то требало да иде на простор гдје СНСД има подршку у Приједору, онда градоначелник није хтио да то подржи, а није се тицало новца, јер је био обезбијеђен . појаснио је Додик.

 

С друге стране, додао је Додик, ДНС је послије прошлих избора учинио све да већ створену скупштинску већину у Бијељини напусти са СНСД-ом и оде са СДС-ом, али да СНСД тада није напустио коалицију.

– У Добоју је десет година ДНС држао коалицију са СДС-ом док је тамо био Обрен Петровић. Сад кад је Обрен Петровић дошао код нас, ДНС не зна ни гдје је ни шта је – рекао је Додик.

Он сматра да принцип да локална средина и локални односи припадају локалним структурама и да би то требало задржати, а не то пренијети на ниво Републике.

Додик је напоменуо и да, када је ријеч о нивоу Републике Српске, до њега долази да ДНС није задовољан брзином постављања њихових људи.

– Али, све морамо да урадимо у складу са законом. Не можемо, као што је било у неким случајевима раније према различитим људима, да сада некога склоните, а он тужи па га суд враћа. Морамо чекати да се то процедуром заврши – рекао је он.

Архива