Додик – Пономарев: Јачати сарадњу у пољопривреди и индустрији

11.10.2019 Актуелно

 

Додик је током сусрета у Бањалуци изразио задовољство чињеницом да је започела реализација свих сегмената које је у јуну приликом посјете Бјелорусији договорио са бјелоруским предсједником Александром Лукашенком.

Пономарев, који је предводио делегацију Бјелорусије, упознао је Додика о ситуацији у тој земљи и региону, као и околностима у вези са бјелоруским посредовањем у разговорима између Украјине и Русије, саопштено је из Предсједништва БиХ.

У делегацију Бјелорусије су били и савјетник за економска питања у Амбасади Бјелорусије у Будимпешти Алексеј Смирнов, Драгољуб Швоња, директор компаније „Агропанонка“, генералног заступника предузећа „Минск трактор воркс“, те директор маркетинга предузећа „Бобрујскагром“ Павел Драгун и Милорад Шмитран, директор предузећа „Ријекатанк“ и представник компаније „Белкомунмаш“.

Састанку су присуствовали и шеф Представништва Републике Српске у Руској Федерацији Душко Перовић, предсједник Привредне коморе Републике Српске Борко Ђурић, предсједник бањалучке Подручне Привредне коморе Горан Рачић, као и представник Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Горан Бурсаћ, наведено је у саопштењу.

Архива