Додик: Неки су спремни да жртвују Српску због једног дана власти

29.10.2019 Актуелно

Нагласио је да су СДС и ПДП спремни да жртвују национални интерес Републике Српске за само један дан своје власти.

Додао је да БиХ не може функционисати у оваквом хаосу.

– Јасно је свима да са једне стране стоји група принципјелних људи, који због фотеље неће продати интерес Републике Српске. Сви морају да схвате да Република Српска није спремна да уради било шта што је удаљава од Србије. Ако Србија неће у НАТО, немојте од нас очекивати да подржимо то. И тачка – појаснио је Додик.

Додик је истакао да је циљ Републике Српске већи економски напредак, те додао да Српска никада није имали мању стопу незапослености.

– Код нас је у фокусу повећања плата, од 1. јануара свим буџетским потрошачима, а осталима стимуланси. Увешћемо још неке мјере, да се плате повећају одмах од Нове године. Наш циљ је био просјечна плата 1.000 марака, и то ћемо остварити -изјавио је је Додик.

Члан Предсједништва БиХ још једном се осврнуо на БиХ.

– На овим просторима може бити само једна република, и то Република Српска, никаква република БиХ! Бошњак је нација која нема идентитет. Вежу се за период рата, и то је то. У језик убацују неке ријечи са „Ђ“, „Ћ“, по неком принципу Калаја. Али нису успјели за вријеме Аустроугарске, неће ни данас. БиХ је наше морање – закључио је Додик.

Архива