Цвијановићева и Додик на отварању пута код Српца

28.10.2019 Актуелно

 

Нови пут мјештани су чекали дуго. Стари је изграђен још прије скоро четири деценије и био је веома оштећен.

За око 2.000 мјештана обезбиједиће бољу путну комуникацију са околним општинама.

Међу њима је и осмочлана породица Вечерновић из Ножичког, чијих четворо дјеце свакодневно путује у школу.

Да ће нови пут олакшати живот мјештанима сагласан је и начелник општине Србац. Вјерује да ће улагања у њихову општину зауставити одлазак младог и радно способног становништва.

– Широм Српске реализују се важни пројекти, ни времена кризе нису нас спријечила да истрајемо у улагањима у инфраструктуру – истиче предсједница Српске.

И српски члан Предсједништва сматра да ће овај пут ову општину повезати са већим градовима али и да је добра основа за задржавање младих људи у Српској.

– Ни у времену криза нисмо никада посустајали. Имамо много тога још на уму да урадимо. Многе од тих пројеката већ смо започели – додала је Цвијановићева.

– Сада је ово интегрални путни правац који приближава људе овог краја Бањалуци и другим центрима, те ауто-путу „9. јануар“. Он са собом доноси све бенефите које можемо да замислимо – нагласио је Додик.

Поручено је да је општина Србац примјер локалне заједнице која активно сарађује с републичким институцијама.
Циљ Републике Српске је да и у наредном периоду заврши све велике инфраструктурне пројекте, повезивање ауто-пута Добоја са Србијом, према Приједору, али и изградњу брзих цеста у источном дијелу Републике Српске.

Отварању је присуствовала и министарка финансија Српске Зора Видовић

Архива