Цвијановић – Уебер: Српска показала стабилност и пуни капацитет

30.10.2019 Актуелно

 

– Предсједница Цвијановић и амбасадорка Уебер размијениле су мишљење о актуелној политичкој и економској ситуацији у Републици Српској и БиХ, процесу формирања власти у БиХ, као и европским интеграцијама – наведено је у саопштењу Бироа за односе са јавношћу.

У саопштењу се наводи да је Цвијановићева истакла да је Српска показала стабилност и пуни капацитет јер је прва у БиХ конституисала све органе власти, те оцијенила неприхватљивим да више од годину дана нису имплемeнтирани изборни резултати и испоштована воља грађана.

У разговору са амбасадорком Уебер, Цвијановићева је указала на неопходност што скоријег формирања Савјета министара и Владе ФБиХ, с циљем спровођења реформи, даљег политичког и привредног напретка и убрзања европског пута БиХ.

Саговорнице су исказале обострано задовољство досадашњом сарадњом између Српске и Њемачке, те изразиле спремност да се добри односи, на партнерским основама, наставе и у наредном периоду.

Предсједница Републике Српске пожељела је амбасадорки Савезне Републике Њемачке добродошлицу у Републику Српску и успјешан мандат.

Архива