Цвијановић: Састанак са Ердоганом добар сигнал

05.10.2019 Актуелно

Цвијановићева је навела, поводом посјете турског предсједника Србији 7. и 8. октобра, да је добро што ће тада бити одржан састанак и што ће бити укључени и представници БиХ, али не очекује нешто посебно.

– Мислим да то треба да буде добар знак или добар сигнал управо за овај инфраструктурни пројекат, можда и за нека политичка или економска питања у будућности – рекла је Цвијановићева у Модричи.

Она је подсјетила да је учешће Турске у том заједничком пројекту значајно, али да још многе ствари нису дефинисане, те напоменула да се види активизам Србије и Турске, али да га нема када је ријеч о БиХ.

– Подржавам састанке ове врсте, они треба да донесу нешто добро, треба да пошаљу поруку за будућност и треба коначно да нас приведу једном циљу, а то је да реализујемо тај инфраструктурни пројекат који је изузетно важан за грађане Републике Српске, али и за грађане Федерације БиХ – истакла је Цвијановићева.

Она је нагласила да је Српска заинтересована да има добре односе са Турском, те поменула „Турски ток“, замјенску форму за нешто што је заустављено вољом западњака, а односило се на „Јужни ток“

– Ми гледамо свој економски интерес у томе, нама је добро да са свима разговарамо који нас политички не притишћу, а праве нам добру причу у економском смислу. Мада, у неким политичким стварима, увијек смо свјесни да је турска политика наклоњенија бошњачком корпусу – рекла је Цвијановићева.

Цвијановићева је додала да је ту ријеч о многим различитим везама, које су никад нису криле, те подсјетила да је из БиХ, односно Сарајева, почела изборна кампања предсједника Турске.

Архива