Цвијановић: Институције Српске отворене за грађане

07.10.2019 Актуелно

Цвијановићева је рекла новинарима да је данас у Палати Републике у Бањалуци угостила дјецу из Јавне установе за предшколско васпитање и образовање Бањалука поводом почетка Међународне седмице дјетета.

Дјеца из бањалучких вртића пред Палатом предсједнице
Дјеца из бањалучких вртића пред Палатом предсједнице

– Срећна сам што су данас дјеца овдје. То је најбољи показатељ да су институције отворене за наше најмлађе нараштаје – навела је Цвијановићева.

Она је истакла да су дјеца показала да знају шта су обиљежја државе, која су то њихова права и обавезе, али и чиме се баве предсједник Републике и друге институције.

– Осмислили смо ово као начин да причамо о дјечијим правима, али и да се дјеца упознају са институцијама Републике Српске и да разумију да су оне отворене за грађане. Најбољи примјер за то је да је Палата Републике данас отворена за дјецу из вртића – истакла је Цвијановићева.

Она је рекла да ће Палата Републике у наредном периоду бити отворена и за неке друге групе зато што жели да разумију друштво у којем живе, да од малена кроз колектив у вртићу, након тога у школи, а касније на радном мјесту стасавају и разумијевају која су им права и обавезе, те да знају да су институције ту да раде свој посао, штите њихова права и стварају укупно бољи амбијент.

Изразила је задовољство што је на почетку Међународне седмице дјетета могла да угости дјецу из 13 бањалучких вртића и уручила им пригодне поклоне.

Директорка Јавне установе за предшколско васпитање и образовање Бањалука Јелена Куртиновић захвалила је Цвијановићевој на пријему који је уприличила поводом Међународне седмице дјетета за 250 дјеце из Центра за предшколско васпитање и образовање Бањалука.

– Надам се да ће овакве посјете у оквиру Недјеље дјетета постати традиционалне. Дјеца су научила своја права и обавезе, а упознати су и са правима и обавезама предсједника Републике – рекла је Куртиновићева новинарима.

Куртиновићева је испред Центра уручила Цвијановићевој пригодан поклон заставу Републике Српске на којој су оцртане дјечије руке.

Архива