Законско право руководиоца да нареди провјеру диплома

04.09.2019 Актуелно

Он је напоменуо да се у јавности у вези са тим дипломама подигла „мало већа прашина“.

– Искористио сам своје законско право и затражио информацију о томе, а рок за достављање диплома био је јуче – рекао је Вишковић новинарима.

Он каже да је добио информације у електронској форми и да их још није све прегледао јер је ријеч о хиљадама запослених у институцијама, па и оних у надлежности неких министарстава.

– Све ће бити прегледано и видјећемо да ли има спекулација у смислу нелегално стечених диплома. Да ли ће и колико тих диплома на крају бити „сумњиво“ или неће, потребно је сачекати да буде све прегледано – навео је Вишковић и поновио да је ријеч о неколико хиљада диплома.

 

Коментаришући то што се у медијима појавило интересовање и за његову диплому, Вишковић је рекао да је основно знање стекао на Саобраћајном факултету у Сарајеву, гдје је остао као асистент искључиво захваљујући факултету, а не утицајним родитељима или вези.

Он је напоменуо да је дипломе магистра и доктора наука стекао на државним факултетима и да је спреман дати дипломе на увид.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић затражио је јуче да све јавне институције и установе у Српској доставе информације о дипломама запослених, потврђено је Срни у кабинету премијера.

Срни је речено да се захтјев премијера односи и на управне органе под надлежношћу министарстава.

Архива