Ковачевић: Опозиција да гради јединство са изборним побједницима у Српској, а не у Сарајеву

25.09.2019 Актуелно

– Иако Младен Босић на један јадан и неаргументован начин оптужује СНСД за коалицију са СДА, евидентно је да су они на истом задатку и да се на том плану није промијенило ништа од 2014. године када их је СДА мимо изборне воље грађана Републике Српске одабрала за своје мале партнере – истакао је Ковачевић.

Он је рекао да је у том смислу апослутно тужно слушати са каквом понизном заљубљеношћу у Сарајево и сарајевске политичаре говори Босић када каже да је „у Сарајеву нека друга игра са неким другим играчима“.

– Из свега овога је очигледно да је оваква политика СДС-а договорена са СДА а све са циљем да се онемогући имплементација изборних резултата из Републике Српске и да послушни министри из поражених странака из Републике Српске остану у недоглед у техничком мандату Савјета министара БиХ, јер ко би други из Српске, а да је нормалан, могао ситуацију у којој Бошњаци уцјењују Републику Српску уласком у НАТО да назове немоћи СНСД-а и поразом Милорадом Додика – оцијенио је Ковачевић.

Он је рекао да још једном користи прилику да позове људе из СДС-а и опозиције из Републике Српске да се уразуме и да коначно схвате да овдје није угрожен СНСД, већ интереси и права Републике Српске.

– Ако им је до тих интереса и права Републике Српске иоле стало, онда би било паметно да коначно почну да граде јединство са изборним побједницима из Републике Српске, а не из Сарајева“, поручио је Ковачевић.

Архива