Ковачевић: Лицемјерно је позивати на несарадњу са СДА, док с њима сједиш у Савјету министара

16.09.2019 Вијести

– Уколико то нису урадили нема никакве потребе да нама држе лекције јер је веома лицемјерно истовремено бити са СДА у Савјету министара и примати неколико енормних плата, а другима говорити о томе да се не треба сарађивати са СДА – истакао је Ковачевић у изјави Срни.

Он је рекао да СНСД подржава став да се са СДА не сарађује и позива све политичке странке у Републици Српској да заједно заузму такав став и да јасно укажу да је СДА фактор нестабилности у дејтонској БиХ, али и у цијелом региону.

– Предуслов да би се то догодило јесте да кадар из СДС-а и ПДП-а напусти технички мандат Савјета министара и на тај начин јасно укажу на срамно антидејтонско дјеловање СДА – рекао је Ковачевић.

Према његовим ријечима, СНСД остаје јасно привржен Дејтонском споразуму, а све што је антидејтонско дјеловање сматра апсолутно недопустивим.

Он је најавио да ће СНСД у сриједу, 18. септембра у Бањалуци одржати прву сједницу Главног одбора и дати јасне недвосмислене одговоре и на Програмску декларацију СДА, али и на све остале актуелне проблеме БиХ.

Архива