Ковачевић: Грађани су још на изборима прогласили неуспјех СДС-а

09.09.2019 Актуелно

 

Ковачевић је нагласио да је сасвим јасно да Шаровић на тај начин мисли само искључити СНСД из приче о формирању Савјета министара и планира да настави „бити мали и послушни партнер СДА“.

Он је изјавио Срни да оно што је тужно у цијелој овој причи јесте да Шаровић на тај начин прикључује и СДС и све гласаче СДС-а сарајевској коалицији игнораната и негатора изборне воље и демократског легитимитета Републике Српске.

– Апелујем на вођство СДС-а и ПДП-а, пошто сам сасвим сигуран да њихови гласачи и чланство то и те како разумију, да политичко Сарајево не блокира формирање Савјета министара због СНСД-а, него ради захтјева да се Република Српска покори њима и одустане од својих легитимних захтјева, ставова и интереса – истакао је Ковачевић.

Он је поручио да се СНСД сигурно неће покорити никоме и остаће досљедан у заштити државних и националних интереса Српске, а они из СДС-а и ПДП-а нека сами бирају своју страну.

– Када је ријеч о /Шаровићевом/ помињању ванредних избора, подсјећам да СНСД никада не бјежи од избора и да би се након њих промијенило једино то да би СНСД у тим околностима остварио још убједљивију побједу – истакао је Ковачевић.

Он је подсјетио да, ипак, тренутни Изборни закон не предвиђа могућност одржавања ванредних избора, а да би измјенама било ког закона морало да претходи формирање власти, на првом мјесту Савјета министара.

Архива