Шпирић: На сцени – добро маскиран пузајући шеријат

15.09.2019 Актуелно

 

– Када сам недавно упозорио да је несагледива опасност ако се поклапају ставови и визије о БиХ међу припадницима одреда ‘Ел Муџахид’ и садашњег бошњачког политичког вођства многи су оцијенили моју изјаву неодмјереном у овом тренутку – рекао је Шпирић Срни.

Он је нагласио да је управо овај тренутак показао шта је деценијска жеља СДА и на који начин они виде БиХ.

– На сцени је, како сам већ упозоравао, добро маскиран пузајући шеријат и то се потврђује оваквом декларацијом СДА која нема ни ‘М’ од мултиетичности. Нико од Срба не може сматрати својом БиХ која би настала по мјери декларације СДА – констатовао је Шпирић.

Онима који су писали декларацију, а има их много у политичким, невладиним и вјерским заједницама, рекао је Шпирић, треба бити јасно да је положај Срба другачији него 1991. године јер Срби имају Репубилку Српску која има легалитет у Дејтонском мировном споразуму и да им је она светиња.

– Срби су одлично схватили шта им је јуче поручено са Конгреса СДА и они, којима то до сада није било јасно, сигурно ће отворити очи. Остало је још да поруке својих миљеника из СДА схвати и међународна заједница и да се запитају ко то враћа слоган ‘цијела из три дијела’ – закључио је Шпирић, који је потпредсједник СНСД-а.

Архива