Комшић политичко вријеме троши на имагинацију

25.09.2019 Актуелно

– Не може успјети концепт брисања граница на унутрашњем плану у смислу да немате ентитете, да то постају неке регије, да имате једног предсједника, да малтене буду укинуте све институције које су данас ентитетске или кантоналне – рекла је Цвијановићева новинарима у Пелагићеву.

Коментаришући Комшићеву изјаву да неће одустати од тога да српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика политички спријечи у „спровођењу кризе даље милитаризације и дестабилизације БиХ“, она је указала на Комшићеву компатибилност са оним што је усвојила Странка демократске акције /СДА/ у својој декларацији.

Цвијановићева је подсјетила и да је у Предсједништву БиХ све што неко може да блокира или усвоји засновано на прописаним процедурама.

– Не знам која то политичка снага стоји иза Комшића, ни како он мисли да може некога у нечему спречавати. Не видим ту никакву посебну његову улогу, али оно у чему видим јесте промовисање неког концепта за који и он, као и они који га `филују` таквим стварима знају да не може да успије – истакла је Цвијановићева.

Она је нагласила да нема ништа против тога да Комшић тако потроши своје политичко вријеме, те истакла да увијек постоји могућност избора да ли ће неко слиједити неку политичку имагинацију или бити усмјерен на оно што је реалност и настојати да је побољша.

– Ја сам за ову другу причу – каже предсједница Српске.

Цвијановићева је истакла да је политичко вријеме свих у Републици Српској – грађана, политичара и институција, усмјерено на то да БиХ постане мјесто у којем могу изграђивати Српску, а да се за то не морају никоме правдати.

– У том мјесту нећемо морати да се правдамо зато што имамо полицију, нећемо морати да се правдамо ни странцима, нити Сарајлијама. То треба да буде мјесто у којем можемо да изграђујемо Републику Српску и заједно промовишемо сваки важан пројекат. Ми изграђујемо Републику Српску која неће да буде сметња никоме, али никоме ни не дозвољава да јој буде сметња – поручила је предсједница Српске.

Архива