Кошарац: Не занимају нас Изетбеговићеве изјаве

12.09.2019 Актуелно

 

Кошарац је коментаришући изјаву Изетбеговића гдје је гостујући на Н1 рекао да оно што пише у светој књизи, то је за њега закон изнад свих закона, те да ће се у политици понашати на такав начин, као муслиман, навео да је лидер СДА спреман да негира значај Републике Српске и њен уставни капацитет.

– Ми ту водимо врло одговорну политику с циљем да заштитимо, прије свега, Републику Српску и њене грађане – рекао је Кошарац.

Истакао је да је СНСД јака, организована политичка структура која води одговорну политику на један врло транспарентан начин.

– Рекао бих да је наше искључиво политичко кретање на координатама Устава и Закона и на најдемократскији начин с обзиром на чињеницу да желимо да артикулишемо све потребе и интересе грађана Српске кроз наше политике – навео је Кошарац.

Додао је да је Изетбеговић има право на своје мишљење, и да је СНСД итекако упознат са свим политикама породице Изетбеговић.

– Нас то не забрињава. Наша политика није политика додворавања Изетбеговићу. Наша политика је јака и организована Српска и рекао бих, обезбјеђење политичких механизама који ће српски народ и грађане Српске управо сачувати од политике Изетбеговића – навео је Кошарац.

Нагласио је да је коментар Изетбеговића како да жели да дисциплинује СНСД пропао пројекат.

– Ми немамо никакву потребу да имамо идентичне политике као Изетбеговић, нити ћемо их имати – закључио је Кошарац.

Архива