Предсједница Српске у Прњавору: Потребна стабилност и на локалном нивоу

19.09.2019 Актуелно
 
Истакла је да општина Прњавор представља примјер добре сарадње локалне и републичке власти.
 
Похвалила је рад општинске управе, те обећала и да ће наредне године заједно радити на пројектима.
 
– Политичка ситуација пвдје је похвална, јер у вријеме политичких изазова треба нам стабилност и на локалном нивоу. Добри су резултати, буџет стабилан, а стабилна општина знаци и стабилну Еепублику.  Све што је евидентирано као приоритет у путној инфраструктури и у школама, биће реализовано – нагласила је Цвијановићева.
 
Начелник општине Дарко Томаш навео је да су анализирани пројекти који су реализовани у посљедње двије и по године.
 
– Прошле године републичке институције у пројекте  су уложиле милион и по КМ, претпрошле двије, ове године преко милион марака – рекао је Томаш. 
 
Томашев мандат је највећи ивестициони мандат у Прњавору.
 
– Данас смо настојали договорити приоритете са Владом, као што су реконструкција путева. И инфраструктура у основним сколама су приоритети како би се се младима дала предност. У току је изградња путне инфраструктуре уз подршку републичких институција – истакао је Томаш.
 
Најзначајнија инвестиција у прошлој години је завршетак дионице ауто-пута „9. јануар“.
 
– У посљедних годину дана шест привредих субјеката нашло је мјесто у Индустријској зони, а један од њих је пред отварање. Због ауто-пута Прњавор је једна од пожељнијих општина за инвестиције – истакао је начелник Томаш. 
 
Разговарали су о пројектима за сљедећу годину.
 
– Један од њих је енергетска ефикасност у Дому здравља вриједан око пола милиона КМ. Исти пројекат је раније урађен и у основним школама и коштао је 700 хиљада марака. Биће нових пројеката и у наредном периоду, а подршка власти неће изостати – закључио је Томаш.
 
Састанку је присуствово и министар за европске интеграције и међународну сарадњу Златан Клокић.
 
У општинској делегацији били су замјеник начелника општине Славиша Миланковић, предсједник Скупштине општине Жељко Симић, начелник Одјељења за инспекцијске послове Сузана Шврака и шеф Клуба одборника СНСД-а у Скупштини општине Дражен Микић.

Архива