Вишковић: Наставља се подршка Лопарама

01.09.2019 Актуелно

 

– Разговарали смо са нашим руководством и помагаћемо Лопаре, јер не можемо ми, зато што је нека друга власт, бар тако не размишљам, кажњавати људе. Кад имате неку инвестицију, неки пројекат не може на том пројекту писати да је то пројекат за ову или ону партију. То је за људе који овдје живе – рекао је Вишковић.

Он је послије састанка са руководством Општинског одбора СНСД-а Лопаре и оборницима ове странке у Скупштини општине истакао да су разговарали како им помоћи да на изборима наредне године преузму власт послије 25 година владавине СДС-а.

Вишковић је нагласио да није никаква тајна да се брже развијају локалне заједнице у којима је на власти СНСД.

Вишковић је рекао да Лопаре, упркос томе што је на власти СДС, ни на који начин нису биле „кажњене“, те напоменуо да је у ову општину од 2006. уложено више од 29 милиона КМ.

Он је поручио да ће, уколико у то постоји сумња, предочити све „од марке до марке, од инвестиције до инвестиције, од пројекта до пројекта“, те да не жели да се бави спекулацијама него чињеницама.

– Наша је намјера да људи овдје остану и да се Лопаре што брже развијају и што прије изађу из реда неразвијених општина – рекао је Вишковић.

Предсједник Општинског одбора СНСД-а Лопаре Саво Цвјетиновић рекао је да су током разговора са Вишковићем добили информације о пројектима које Влада планира да реализује у овој општини.

– Ова посјета нам је значајна, јер у сљедећој очекујемо локалне изборе и надамо се да ћемо власт у Лопарама дефинитивно промијенити да би их прикључили општинама у којима власт држи СНСД, које се нешто брже развијају од општина у којима влада СДС – објаснио је Цвјетиновић.

Он је указао да ова општина из буџета дугује дотацију за годину и по лицима која су на ивици елеметарне егзистенције или немају за егзистенцију, корисницима туђе његе и помоћи, иако дају половину средстава, а половину Влада.

– Влада не касни ниједан мјесец, значи те паре су потрошене – рекао је Цвјетиновић, који сљедеће године очекује промјену на изборима.

Архива