Извршни комитет СНСД: Могуће повећање плата од Нове године

27.09.2019 Актуелно

 

На састанку су усвојени закључци који су усвојено на Главном одбору СНСД-а. Они ће бити достављени општинским одборима и коалиционом партнерима како би били припремљени за посебну сједницу НСРС – истакао је Милорад Додик, предсједник СНСД-а.

На данашњој сједници Извршног комитета разматрали смо економско-социјалну и финансијску ситуацију у Републици Српској – рекао је предсједник СНСД Милорад Додик.

Рекао је да плате у Српској треба повећати те да ће једна радна група већ идуће седмице припремити одговор за политику плата у Републици Српској.

– Потребно је извршити анализу како би се формулисала политика везама за плате како би већ од Нове године могле да буду кориговане – нагласио је Додик.

Додао је да ИК СНСД подржава намјере Владе да иде у реконструкцију свих магистралних путева у Српској.

На састанку је разговарано и о формирању власти на нивоу БиХ.

Додик је истакао да је СНСД отворен за брзо формирање власти и додао да Комитет сматра да је неопходно приступити формирању Савјета министара без икаквих условљавања.

Додао је да су на Комитету потврдили све политике везане за кандидате.

Састанку су присуствали чланови Извршног комитета – предсједник СНСД-а Милорад Додик, потпредсједници Жељка Цвијановић и Игор Радојичић, генерални секретар Лука Петровић, предсједник друштвено економског савјета Зоран Тегелтија, предсједник Политичког савјета Славко Митровић, предсједник Актива жена Нада Тешановић и предсједник Младих СНСД-а Денис Шулић.

Архива