Декларација СДА позива на сукобе

14.09.2019 Актуелно

Додик је рекао да је декларација антиуставна, антидејтонска, да позива на урушавање мира, игнорише реалност и чињенице да постоје други конститутивни народи као што су Срби и Хрвати, као и да постоји Република Српска.

Према његовим ријечима, они би то све поништили и сматрају да би то могли да остваре без икаквог уважавања других интереса, прије свега саме Републике Српске.

– Наравно да то није могуће. Нама није стало ни до никакве БиХ, а поготово не до Републике БиХ – рекао је Додик за РТРС.

Додик је истакао да је веома тешко наставити политички дијалог са Бакиром Изетбеговићем и његовим сљедбеницима, те додао како се са њима не може сагласити ни о прошлости, ни о садашњости, ни о будућности, а да се једино слажу у томе да се ни у чему не слажу.

Он је напоменуо да се ово у Српској чита и као наставак онога што је Алија Изетбеговић истакао у Исламској декларацији тражећи да се направи држава за муслимане која би касније требало да буде шеријат, а да се према онима који нису муслимани односе као што се могло видјети тамо гдје влада Исламска држава.

– Република Српска ово све добро разумије и схвата и неће прихватити. Одбијамо сваку врсту урушавања мира и Дејтона – поручио је српски члан Предсједништва БиХ.

Архива