Додик: СДС и ПДП узбуњују грађане догађајима којих нема

27.09.2019 Актуелно
– На Мањачи нема НАТО вјежбе, нема НАТО наоружања и нема оружја са осиромашеним оранијумом. На Мањачи се одржава вјежба Оружаних снага БиХ, које оцјењују такође оцјењивачи Оружаних снага БиХ. Ни међу оцјењивачима није било припадника НАТО-а – нагласио је Додик.
 
Он је поручио да неће бити одржана НАТО вјежба на Мањачи уз употребу оружја са осиромашеним уранијумом, за коју се својевремно залагао бивши српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић.
 
– То се неће десити док сам ја у Предсједништву, а сви који желе да знају истину знају да је та вјежба отказана захваљујући нашем противљењу. Зашто се СДС и ПДП привиђа НАТО питање је за психологију, а вјероватно осјећају кривицу и дуг према онима којима су својевремено обећали да ће таква вјежба бити одржана на Мањачи – каже Додик.
 
Истакао је да би за грађане Републике Српске било корисније да се СДС и ПДП конструктивно укључе у питања која су на дневном реду, а не да, како каже, јавни простор оптерећују измишљеним проблемима и догађајима којих нема.

Архива